Офіційний сайт Степанівської селищної територіальної громади
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ПРО РОБОТУ, ПРОВЕДЕНУ СТЕПАНІВСЬКОЮ СЕЛИЩНОЮ РАДОЮ ЗА 2023 РІК

Дата: 03.04.2024 18:59
Кількість переглядів: 704

ШАНОВНА ГРОМАДО!

Відповідно до положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я, Степанівський селищний голова, звітую про виконання своїх повноважень, про підсумки роботи депутатського корпусу селищної, її виконавчого комітету, установ, підпорядкованих селищній раді, за 2023 рік.

Степанівська селищна рада публічна і відкрита у своїй діяльності.

Вся робота і моя, як голови, і виконавчого апарату у вас на очах.

На офіційному сайті (https://stepanivska-gromada.gov.ua/) та сторінці у Facebook Степанівської селищної ради систематично оприлюднюються документи, висвітлюється інформація про заходи, які проходять на території громади, події, що відбуваються за участю керівництва та депутатів, посадових осіб місцевого самоврядування, новини в житті громади, зміни в законодавстві та інше. Це дає змогу громадськості бути в курсі всіх подій, новин в житті громади та суспільства.

Перш за все, я хочу подякувати Збройним силам України, в числі яких наші земляки, мешканці Степанівської селищної територіальної громади, за захист рідної землі та надану можливість жити, працювати і розвивати громаду. Вони захищають нас там, а наше завдання – тримати надійно тил й активно допомагати захисникам, які щодня ціною власного життя відстоюють нашу свободу та незалежність.

Вклоняюся пам'яті Героїв, які віддали життя за нашу свободу. Схиляю голову перед матерями, вдовами, дітьми, які втратили своїх синів, чоловіків, батьків, рідних...

Світла пам'ять Героям! Слава захисникам Вітчизни!

Ми прожили другий рік у стані повномасштабної війни. Ми навчилися жити під звуки сирен, допомагати тим, кому важче, працювати кожний на своєму фронті, шукати альтернативні шляхи виходу зі складних ситуацій, відповідаючи на виклики воєнного часу.

Я вдячний жителям нашої громади за активну громадську позицію, небайдужість, силу духу та вірність інтересам громади і України. Вдячний кожному, хто допомагав і допомагає в цей нелегкий період практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та зауваженнями. Закликаю всіх і надалі працювати з повною віддачою на благо Степанівської селищної територіальної громади та України.

Коли я говоритиму про те, що зроблено в нашій громаді за 2023 рік, я говоритиму про тих, хто це все зробив. Хто нас захищає і б’ється на полі бою, наповнює бюджет і  працює на громаду, допомагає, лікує і навчає, саджає квіти і просуває українську культуру, займається благодійністю, критикує і мотивує, збирається на засідання виконкомів і сесій, щоб приймати рішення на користь громади.

Робота апарату селищної ради здійснюється у відповідності до затвердженого плану роботи виконкому та завдань, що ставляться на нарадах у селищного голови. На особистих прийомах громадян та на щотижневих нарадах розглядаються та вирішуються поточні питання і визначаються шляхи вирішення проблемних та перспективних питань.

Крім того, селищна рада постійно працює зі зверненнями громадян. Так, за  2023 рік до селищної ради надійшло 558 звернень, через відділ ЦНАП – 287. Основними питаннями у зверненнях громадян залишаються питання земельних відносин а соціального захисту.

Крім того до селищної ради надійшло 4316 листів та 158 запитів.

Кількість вихідної кореспонденції по Степанівській селищній раді за цей період склала 2346 документів, в тому числі відповіді на запити та клопотання, пов'язані з вирішенням питань життєдіяльності територіальної

громади.

За звітний період селищним головою було видано 582  розпорядження з

основної діяльності та 648 розпоряджень з кадрових питань.

Селищна рада є колегіальним органом, який представляє спільні інтереси територіальної громади, тому фактично це своєрідне підведення підсумків колективної роботи кожного депутата, постійних комісій ради, сесійної діяльності, діяльності виконавчих органів ради.

Головною формою роботи будь-якої ради була і залишається сесійна діяльність, де депутати у конструктивному руслі працюють безпосередньо на пленарних засіданнях та приймають відповідні рішення. Проте зауважу, що  на 19 розпоряджень селищного голови про скликання сесійних засідань, частина депутатів проігнорувала участь в їх роботі, а питання порядку денного, які внесено до порядку денного на розгляд, не набрали потрібної кількості голосів для їх прийняття.

Активно працював виконавчий комітет селищної ради. Упродовж 2023 року проведено 25 засідань виконавчого комітету, на яких прийнято
347 рішень.

На території Степанівської селищної територіальної громади налічується 5667 об’єктів погосподарського обліку та зареєстровано 10 385 громадян, в т. ч.

- селище Степанівка – 4700

- с. Глиняне – 51

- с. Головашівка – 291

- с. Підліснівка – 575

- с. Новомихайлівка – 96

- с. Олександрівка – 143

- с. Білоусівка – 13

- с. Червоний Кут – 135

- с. Миловидівка – 121

- с. Степне – 67 осіб

- с. Новосуханівка – 685

- с. Косівщина – 2928

- с. Закумське – 82

- с. Кононенкове – 98

- с. Малі Вільми – 112

- с. Надточієве – 61

- с. Солідарне – 213

- с. Чернецьке - 14

Працездатне населення (від 15 до 59 років) налічує 6376 особу, або 61 % від загальної кількості населення ; пенсіонери –  2625 осіб , або  25 %; діти - 1943 особи , або 19 %

За 2023 рік в громаді народилося 8 дітей; померло 93 особи.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь