Офіційний сайт Степанівської селищної територіальної громади
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як спецслужби РФ підштовхують українських підлітків до злочинів проти держави

Дата: 03.02.2024 07:46
Кількість переглядів: 64

Фото без описуСаме так можна розцінювати у воєнний час дії, що порушують безпеку транспортних сполучень, які здійснюються в країні, що воює, в тому числі і в інтересах Сил оборони.

Російські спецслужби, які ніколи й раніше не обтяжували себе якоюсь моральною відповідальністю, тепер знайшли спосіб залучати до фактично антидержавної діяльності неповнолітніх громадян України, підштовхуючи їх до злочинів, за які їм загрожує найсерйозніше покарання аж до 10 років позбавлення волі.

Таких висновків можна дійти розглядаючи інформацію про затримання правоохоронцями в Київській області двох підлітків 14-ти та 16-ти років, а також їх старшого 19-річного товариша, на яких співробітники правоохоронних органів вийшли в процесі роботи за фактами 4-х підпалів релейних щитів автоматики Дарницької дистанції колій.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Як з’ясували під час досудового розслідування правоохоронними органами, “замовлення” на виконання таких робіт, ця група отримала від анонімної особи в одному зТелеграма-каналів, яка запропонувала їм зробити це за певну грошову винагороду.

Таким чином, виконуючи завдання “невстановленої” особи, підлітки вчинили серйозний злочин, який описується одразу трьома (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 277) статтями КК, вчинений в умовах воєнного часу і понесуть за це суворе покарання.

Як пояснюють джерела у спеціальних службах України, за цим епізодом чітко проглядається “почерк” ФСБешних кураторів, які зробили ставку на використання “в темну” осіб, котрі в силу свого віку та життєвого досвіду ще не зовсім можуть усвідомити серйозність та наслідки діянь, які вони скоюють, водночас завдаючи величезних збитків логістичної складової країни, що воює.

Ми хочемо застерегти можливих “клієнтів”, що шукають легких грошей від “дядечків” з Telegram та інших соціальних майданчиків, які підштовхують неповнолітніх (або повнолітніх) громадян до такого роду заробітків і нагадати, що за такі дії (якщо буде доведено зв’язок із російськими спецслужбами) може настати відповідальність і за такими, ще більш серйозними статтями, як диверсія (стаття 113 КК) із ще тяжчою санкцією до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, та навіть державна зрада (стаття 111 КК), у воєнний стан за яку передбачений максимальний термін – довічне ув’язнення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь