Офіційний сайт Степанівської селищної територіальної громади
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

18 жовтня Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2023 15:42
Кількість переглядів: 69

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який започатковано ще у 2007 році Європейським парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Цей день має на меті привернути увагу до тяжкого становища мільйонів чоловіків, жінок і дітей, які стали жертвами торгівлі людьми, а також спонукати людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, в тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Статтею 149 Кримінального кодексу України передбачено, що злочини, пов’язані з торгівлею людьми, караються позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.

Законодавством передбачено, що особи, які постраждали від торгівлі людьми мають право на одноразову матеріальну допомогу та комплексну допомогу (психологічна, медична, правова, допомога у працевлаштуванні тощо), враховуючи їхні особисті потреби.

Проблема торгівлі людьми особливо загострилася під час повномасштабного вторгнення росії на територію України. Жінки та діти, які змушені покинути Україну, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас і чоловіки, які залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми.

Якщо ви чи ваші знайомі стали жертвою торгівлі людьми або ви володієте інформацією щодо таких злочинів негайно повідомте за телефонами Національної безкоштовної «гарячої лінії» з питань протидії торгівлі людьми (працює щодня з 08:00 до 20:00):

527 (з мобільних телефонів в Україні)

0-800-505-501 (із стаціонарних телефонів в Україні)

АБО на електронну адресу: 527.org.ua

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь