Офіційний сайт Степанівської селищної територіальної громади
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення ТОВ «ТАРГЕТ ВЕСТ» Про намір щодо отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

Дата: 25.09.2023 08:03
Кількість переглядів: 62

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТАРГЕТ ВЕСТ» (ТОВ «ТАРГЕТ ВЕСТ»).

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 44701095

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: Україна, 33028, Рівненська обл., Рівненський р-н, м. Рівне, вул. Соборна, буд.112, к.3, тел: +38(066) 439-11-80; 2520578@tk-prime.org.ua

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: Автозаправна станція «Суми-2» розташована за адресою: 42305, Сумська обл., Сумський р-н, смт Степанівка, вул. Центральна, 49а.

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: автозаправної станції «Суми-2» ТОВ «ТАРГЕТ ВЕСТ», який відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

 Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Висновок з оцінки впливу на довкілля не вимагається, оскільки підприємство діюче та згідно з критеріями, визначеними постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.2017 №1010, не підлягає оцінці впливу на довкілля.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування):

Автозаправна станція (АЗС) «Суми-2» ТОВ «ТАРГЕТ ВЕСТ» надає послуги, пов’язані з за-правленням автомобільного транспорту рідким моторним паливом – бензином та дизельним паливом. На АЗС встановлене наступне технологічне устаткування: підземний резервуар типу РГС об’ємом 50 м3 для зберігання дизельного палива, обладнаний двома дихальними клапанами; двосекційний підземний резервуар типу РГС, одна секція об’ємом 10 м3 для зберігання бензину, друга секція об’ємом 10 м3 для зберігання дизельного палива, кожна секція обладнана дихальним клапаном; паливороздавальна колонка WAYNE DRESSER з одним заправним пістолетом для заправки автомобілів дизельним паливом, продуктивністю 130 л/хв., паливороздавальна колонка ШЕЛЬФ 100 V90-1-1-1 з двома паливороздавальними пістолетами для заправки автомобілів бензином та дизельним паливом, продуктивністю 90 л/хв.; бензиновий генератор Scheppach SG7100 для резервного електропостачання. В одноповерховій будівлі АЗС знаходиться операторна з магазином супутніх товарів та кафетерієм. Опалення будівлі в холодну пору року здійснюється електричними обігрівачами. На балансі підприємства автотранспорт відсутній.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: В теперішній час на майданчику існує 7 джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, з них 4 організованих, 3 неорганізованих. Газоочисне устаткування на майданчику відсутнє. Джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності підприємства складає 0,171209 т/рік, в тому числі: Вуглеводні насичені С1219 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець – 0,061809 т/рік; Бензин (нафтовий, малосірчистий, в перерахунку на вуглець) – 0,075836 т/рік; Азоту діоксид – 0,002091 т/рік; Ангідрид сірчистий – 0,000064 т/рік; Вуглецю оксид – 0,031409 т/рік.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України №108 від 09.03.2006 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел автозаправного комплексу не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 р. та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах промислового майданчика АЗС. Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Адреса обласної держадміністрації до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації в засобах масової інформації до Степанівської селищної територіальної громади за адресою: 42304, Сумська обл., Сумський р-н, смт Степанівка, вул. Центральна, буд. 5, тел. +38(099)658-70-45, +38(066)715-21-10,  е-mail: steprada@ukr.net або до Сумської обласної державної (військової) адміністрації за адресою: 40030, м. Суми, майдан Незалежності, 2, тел. (0542)78-27-19, e-mail: zvern@sm.gov.ua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь