Офіційний сайт Степанівської селищної територіальної громади
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Діяльність КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ» СТЕПАНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ за 4 місяці 2023 року

Дата: 22.05.2023 07:47
Кількість переглядів: 157

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Степанівської селищної ради» (далі - Центр) - є комплексним закладом соціального захисту населення, структурні підрозділи якого провадять соціальну роботу та надають соціальні послуги  сім’ям/особам, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах. Центр був створений рішенням 4 сесії 8 скликання Степанівської селищної ради від 18.03.2021 року, і почав функціонувати з 08 червня 2021 року. Місце реєстрації та місце фактичного перебування: с. Косівщина, вул. Шкільна, 16А. Центр відповідає загальними критеріями діяльності надавачів соціальних послуг, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 р. № 185.

Основні завдання центру: 

проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню сімей/осіб, які належать  до вразливих груп населення; 

надання особам/сім’ям комплексу соціальних послуг, яких вони потребують, відповідно до переліку послуг, затвердженого Мінсоцполітики, з метою  мінімізації або подолання таких обставин.

До складу Центру станом на 01.05.2023 року входить два структурних підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома та відділення соціальної роботи. 18 штатних одиниць соціальних робітників (19 фактичних працівників) надають соціальну послугу догляду вдома та мають середнє навантаження 11 осіб, при  нормі 6 в сільській місцевості. Станом на 01.05.2023 року отримали послуги 204 особи.

З початку року влаштовано до стаціонарних закладів області 6 осіб, з них до будинку-інтернату загального типу 5 осіб, до психоневрологічного інтернату – 1 особа. Фахівці установи здійснюють супровід осіб під час проходження медичного огляду, надавали послугу представництво інтересів у медичних закладах, інших установах, здійснювали супровід до інтернатних установ. Транспорт для перевезення осіб похилого віку, з інвалідністю надавала селищна рада та КНП ССР АЗПСМ смт.СТЕПАНІВКА. 

Центр надає соціальні послуги на адміністративній території Степанівської селищної територіальної громади: смт. Степанівка, с. Головашівка, с. Н.Суханівка, с.Червоний Кут, с.Новомихайлівка, с.Олександрівка, с.Миловидівка, с. Степне, с. Підліснівка, с. Косівщина, с. Надточієво. Охоплено три старостинських округи  та  смт. Степанівка, а також на території Миколаївської громади. Соціальні послуги надавалися відповідно до затверджених  Державних стандартів. З метою контролю якості надання соціальних послуг здійснюються перевірки роботи соціальних робітників, де визначався рівень задоволеності отримувачів соціальних послуг, відповідність надання послуг Державним стандартам. Скарг та нарікань на роботу соціальних робітників не виявлено.

Наказом  директора Центру від 11.06.2021 року № 02-ОД на базі відділення соціальної допомоги вдома створений пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації. За 4 місяці 2023 року прокатним пунктом скористалися 24 особи.

 Укладений договір з волонтером – фізичною особою-підприємцем - про надання перукарських послуг особам, які перебувають на обліку в Центрі.

          Установою проводяться  наради з питань надання соціальних послуг з метою дотримання Державних стандартів соціальних послуг.

Рішенням виконавчого комітету Степанівської селищної ради від 28.10.2021 р. № 304 створена мобільна бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознаками статі, затверджене Положення та склад мобільної бригади. У 2023 році було здійснено 15 виїздів у сім’ї за повідомленнями, зроблені Акти оцінки потреб, визначалися потреби постраждалих осіб у соціальних послугах.

В установі діє «Банк одягу». Поповнення «Банку одягу» відбувається завдяки співпраці з Сумською Християнською церквою.

Відповідно до розпорядження селищного голови від 14.03.2022 року № 68 на КУ «Центр надання соціальних послуг» покладні обов’язки здійснення розрахунку суми компенсації фізичній особі, яка надає соціальні послуги на непрофесійній основі. Фахівці установи у складі комісії здійснюють комплексне визначення індивідуальних потреб особи, яка потребує соціальних послуг.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь