Офіційний сайт Степанівської селищної територіальної громади
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

“Військові на Сумщині готові до будь-якого розвитку подій”: генерал-майор Нестеренко – про ОТУ “Суми”

Дата: 06.04.2023 16:04
Кількість переглядів: 171

Рівно рік тому було утворено тактичну групу «Суми», а потім переформатовано в оперативно-тактичне угруповання «Суми». Заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-майор Олександр Нестеренко привітав сумських військових із цією датою.

“З перших годин повномасштабного вторгнення російські війська вторглися на територію Сумщини.
Завдяки сміливості та рішучості простих людей, які мали цивільні професії, добровольчих формувань та 117 бригади територіальної оборони, підрозділів 81-ої окремої аеромобільної бригади, 93-ої окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, 27-ої реактивної артилерійської бригади ім. кошового отамана Петра Калнишевського ворог був розбитий та вигнаний з Сумської області.
Рік тому, 6 квітня, відповідно до директиви вищого військового керівництва, було утворено тактичну групу «Суми», яка проводила контрнаступ в складі двох окремих батальйонів від міста Києва (по межі Київської та Чернігівської областей) в напрямку міста Суми.

14 квітня 2022 року бойовим розпорядженням Головнокомандувача Збройних Сил України групу переформовано в оперативно-тактичне угруповання «Суми» з метою оборони й охорони державного кордону та військово-сухопутної зони відповідальності в межах Сумської, Полтавської, частково Харківської та Черкаської областей.

Спільно з обласними військовими адміністраціями, представниками органів державної влади та місцевого самоврядування, волонтерами, благодійниками й міжнародними партнерами, кожним, хто допомагав – ми реалізували комплекс заходів, навчань та бойового злагодження, вибудували декілька ліній оборони в визначених областях. Постійно працювали над покращенням стабілізаційної та оборонної операцій, завдяки яким військові на Сумщині готові до будь-якого розвитку подій.

Схиляю голову перед Героями, які служили народу України до останньої хвилини свого життя. Помстимося за кожного!
Вітаю всіх причетних з днем створення ОТУ «Суми» та дякую особовому складу командування, військовослужбовцям та їх командирам за сумлінне і професійне виконання поставлених бойових завдань.
Разом до Перемоги!
Слава Україні!” – ідеться у вітанні генерал-майора.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь