Офіційний сайт Степанівської селищної територіальної громади
Сумська область, Сумський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СЕМІНАР-НАРАДА НА ТЕМУ: «ПОПЕРЕДЖЕННЯ ОТРУЄННЯ БДЖІЛ ПРИ ОБРОБІТКУ ПОСІВІВ ПЕСТИЦИДАМИ»

Дата: 16.02.2023 14:12
Кількість переглядів: 146

За  ініціативою спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області 14 лютого 2023 року проведено кущову  семінар-нараду на тему: «Попередження отруєння бджіл при обробітку посівів пестицидами» в приміщенні Степанівської селищної ради.

             В нараді прийняли участь агрономи сільськогосподарських підприємств, власники пасік та спеціалісти територіальної громади.

             Провідний спеціаліст відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування  управління фітосанітарної безпеки Ільченко А.В. акцентувала увагу на чіткому дотриманні регламентів застосування пестицидів, техніки безпеки при їх внесенні та діючих державних санітарних правил. Наголошено про порядок дій у разі їх невиконання та відповідальність за скоєне. З метою недопущення  фактів отруєння бджіл пестицидами при проведенні захисту сільськогосподарських культур  від шкодочинних об`єктів спеціалістами Держпродспоживслужби роздано пам`ятки для аграріїв, пасічників та спеціалістів територіальних громад. 

Провідний лікар ветеринарної медицини відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сумського районного управління Гончаренко О.М. наголосив на обов’язковій реєстрації пасіки, отриманні ветеринарно-санітарного паспорта та своєчасному інформуванні органів місцевого самоврядування, господарств 10-ти км зони про місце розміщення своїх пасік, як стаціонарно, так і в період кочівлі. Висвітлив також  питання законодавчої бази в галузі бджільництва та дотримання діючих законів та підзаконних нормативно-правових актів, дотації держави бджолярам - операторам ринку, а також план дій у випадку підозри на  отруєння бджіл пестицидами.

          Мета проведеної наради - тісна співпраця та взаємоповага  аграріїв та бджолярів для   отримання  високих  врожаїв сільськогосподарських культур  та продукції бджільництва.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь